להלן הראיון שנערך בעיתון המוביל באיזור קרית גת והסביבה, “מה נשמע בקרית גת בע”מ”, בגיליונו האחרון, מס’ 1919, כפי שהתפרסם בסופ”ש האחרון
מאמן הכדורגל שצמח במחלקות הנוער של העיר, הגיע לכנס הפסגה של איגוד המאמנים האירופאי, כאשר ייצג את מדינת ישראל.
מאת: יקיר כהן, “מה נשמע בקרית גת בע”מ.
מדיי שנה מתקיים כנס שנתי של איגוד המאמנים האירופאי. השנה הוא התקיים בעיר בלגרד שבסרביה בין התאריכים 23-26 לאוקטובר. מטרת הכנס היא להציג דוח משקף משנת הפעילות של האיגוד האירופאי, כאשר נוכחים בו נציגים מהאיגודים ממדינות שונות. מטרת הכנס, בין היתר היא ליצור הסכמי שיתוף פעולה ויחסי גומלין בין מדינות אירופה השונות, על מנת לחלוק ידע וליצור שיתוף פעולה בין מאמני הכדורגל בארץ למאמנים בחו”ל. אמיר כהן, סגן יו”ר איגוד המאמנים בכדורגל, נטל חלק בכנס.
אמיר כהן סיכם את החוויה בבלגרד: “קודם כל להיות נציג ישראלי זה כבר כבוד אחד גדול. אתה מייצג את מאמני הכדורגל בישראל. להיות בתוך קבוצה כזו של מקצוענים, זו סופר חוויה. כשאתה יושב על כוס קפה עם מאמן נבחרת פורטוגל, או יושב עם האנליסט וידאו של ברצלונה, או עם נציג ההתאחדות הסרבית, אתה מבין שהמקום מאוד מחייב. אתה מבין שאתה מחויב לבצע את העבודה בצורה ממוקדת ויסודית מאוד. כל פעולה שלך צריכה להיות מחושבת ושקולה. בסך הכל, כל קבלת החלטה שלך כנציג יכולה להשפיע ועל מאמני הכדורגל בישראל. לכן יצאתי לשם עם אסטרטגיה מאוד ברורה. טובת מאמני הכדורגל בישראל עמדה לנגד עיניי. הצלחתי להשיג את שיתופי הפעולה הטובים ביותר שיכולים להיות עבור איגוד המאמנים ואת הפירות האלה אנחנו נראה במהלך השנים”.
מהי יהיו ההשלכות של הכנס הזה בטווח הקרוב והרחוק על איגוד מאמני הכדורגל בכלל, ועל מאמני הכדורגל בשטח בפרט?
“בטווח הקרוב אני כבר יכול להגיד שיתכן מאוד שכבר בתקופה הקרובה גם איגוד המאמנים הפולני וגם איגוד המאמנים הסרבי יארחו מאמנים מישראל במועדונים. בסרביה אנחנו כבר עובדים על אירוח בפרטיזן בלגרד. כנ”ל בפולין. אני לא רוצה להרחיב, אבל יש עוד כמה מדינות שאיתם סגרנו שיתופי פעולה ושם אנחנו צריכים לייצר את הקשר. בטווח הרחוק המטרה שלנו היא לפתוח את שוק העבודה האירופאי עבור המאמן הישראלי ולאו דווקא בקבוצות בוגרים, אלא גם במחלקות הנוער בחו”ל. זו גאווה שלנו כאיגוד. לדוגמה, מכבי תל אביב שהביאה מאמן מקצועי מהולנד. אנחנו גם רוצים שמאמני ישראלים יצאו לשוק העבודה האירופאי וייצגו את המדינה בכבוד”.
מה אתה למדת באופן אישי מהכנס הזה?
“למדתי שתמיד יש מה ללמוד. כל אחד מביא איתו מנטליות שונה, ידע שונה, קשיים שונים. בסוף אתה מבין שהכל כמעט אותו דבר. הקשיים שבהם אנחנו מתמודדים, גם באירופה מתמודדים. הכדורגל שלנו זה הכדורגל שלהם. בסך הכל הדבר השונה בינינו לבין האירופאים, לדעתי, זה הנושא המנטלי. אנחנו צריכים להתייחס לענף בצורה טיפה שונה. מתפקידנו, כאיגוד מאמני הכדורגל לעגן את זכויותיהם של מאמני הכדורגל בישראל, על מנת שיהיה להם ראש שקט לעבוד כמאמנים ולא לעבוד בצורה חובבנית. מה שלא קורה באירופה. אם אנחנו נצליח לגרום למאמן הכדורגל לשקט תעשייתי, אנחנו נוכל לייצר תפוקה מקצועית הרבה יותר טובה. זה מה שקורה באירופה. למאמן האירופאי יש לו שקט תעשייתי מסביב, בלי הרבה רעשי רקע וככה הוא מצליח להביא לידי ביטוי את העשייה שלו למגרש. זה מה שאנחנו מנסים לעשות כי בסך הכל אנחנו מדברים על כדורגל. בכל מקום בעולם הכדור הוא אותו כדור, המגרש הוא אותו מגרש, השחקנים הם אותם שחקנים והחוקים הם אותם חוקים. אם אנחנו נשנה את הגישה שלנו אנחנו נגיע הרבה יותר רחוק”.
ספר קצת על על החוויה עם הנציג מדובאי.
“כן, הגיע נציג מדובאי. כמובן ששם יש לנו איזו שהיא בעיה להסכמי שיתופי פעולה בגלל הנושא הביטחוני-פוליטי ולשם אני ממש לא רוצה להיכנס. אני יכול להגיד שמהיכרות קצרה מדובר באיש כדורגל, אדם מאוד נחמד, שלולא הפוליטיקה אפשר היה להביא את הכדורגל למקום הרבה יותר טוב. אין מה לעשות, כשמדובר במדינות ערב, דוגמת דובאי, מה שנותר הוא לשבת על כוס קפה, לשבת, ללחוץ ידיים, לחייך. מעבר לזה לא יכול לקרות כלום”.
משהו לסיום?
“אני רוצה לנצל את הבמה כדי לומר, בעיקר למאמני הכדורגל המקומיים בקרית גת, שתמיד צריך לשאוף גבוה. תמיד תשדרו גבוה. יש משפט שאני תמיד אומר: ‘מי שלא חולם, לא יכול להגשים את החלום’. אני תמיד חולם להגיע כמה שיותר גבוה ועל שיתופי פעולה גרנדיוזיים. מותר לפנטז”.